arrow_drop_up arrow_drop_down

Integral eye movement therapy

Verwerk trauma, negatieve herinneringen of gebeurtenissen snel en duurzaam met IEMT

IEMT-therapie ontdekken
inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Positieve gedachten

Stop beperkende overtuigingen
inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Weg met angst

Angsten en fobieën oplossen
inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Spiralen doorbreken

Doorbreek negatieve spiralen

inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Meer zelfvertrouwen

Leef vanuit een positief zelfbeeld
inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Meer rust en kalmte

Ook in spannende situaties

inspire-the-future-jongerencoaching-favicon

Jezelf bevrijden

Negatieve ervaringen verwerken

Wat kan IEMT voor jou betekenen?

Wat is IEMT?

IEMT is een snelle en effectieve behandelmethode die is ontworpen om emotionele en stressgerelateerde problemen snel en duurzaam te verlichten. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt integral eye movement therapy oogbewegingen om ongewenste emoties bij herinneringen, trauma of angst te verminderen of zelfs te elimineren. IEMT werkt daarnaast met emotionele imprints op het gebied van identiteit om positieve veranderingen in je zelfbeeld te realiseren. Je krijgt zo opnieuw controle over jouw eigen denken, reageren en gemoedstoestand.

Veel cliënten zeggen blij te zijn dat ze niet voor de zoveelste keer hun hele verhaal hoefden te vertellen bij IEMT. Integral eye movement therapy werkt rechtstreeks met het probleem, zonder dat je alles opnieuw moet beleven.


IEMT is een zeer goede methode wanneer negatieve herinneringen of gebeurtenissen je blijven achtervolgen. Ook wanneer het lijkt alsof je vastzit in een oude manier van denken, kan IEMT je helpen om vooruit te kijken met een nieuw perspectief.
Dat klinkt goed!


Hoe werkt IEMT?

De specifieke oogbewegingen van de IEMT-behandeling brengen je in een toestand die vergelijkbaar is met REM-slaap (rapid eye movement) of droomslaap. Tijdens de REM-slaap verwerk en archiveer je de gebeurtenissen van de voorbije dag. Je kunt zeggen dat je brein "zichzelf heelt" tijdens de REM-slaap en zich zo klaarmaakt voor de volgende dag.


In een IEMT-sessie ben je natuurlijk altijd wakker en bewust van alles wat er om je heen gebeurt. We brengen je brein enkel in een comfortabele staat zodat het vastzittende, negatieve herinneringen of gebeurtenissen gericht kan verwerken en archiveren.

Naast het verwerken van herinneringen en gebeurtenissen, zorgt IEMT er ook voor dat negatieve gedachtenspiralen doorbroken worden. Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt dat je over één klein dingetje begon te piekeren, waarna die kleine piekersneeuwbal langzaam veranderde in een gigantische lawine van negatieve gedachten. IEMT maakt als het ware negatieve herinneringen los , zodat je niet meer in zo'n piekerlawine terechtkomt. 

Je geheugen wordt uiteraard niet gewist. We zorgen er alleen voor dat gebeurtenissen en herinneringen geen negatieve invloed meer hebben op uw leven.

Dat klinkt goed!


Wat is mogelijk met IEMT?

IEMT kan worden gebruikt als zelfstandige werkvorm, of als aanvulling op een coachingstraject om de veranderingen in het traject te versterken. IEMT kan worden gebruikt voor veel positieve veranderingen, zoals:


  • Emotioneel trauma of posttraumatische stress verwerken
  • Je emoties, reacties en gedrag onder controle krijgen
  • Meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld
  • Limiterende gedachten en ervaringen loslaten
  • Verhelpen van depressieve gedachten
  • Kalmte vinden in een drukke wereld
  • Impactvolle gebeurtenissen (pesten, scheiding,... verwerken)
  • Komaf maken met angsten of fobieën
Dat klinkt goed!


Samen aan de slag? Plan een intakegesprek.

Intakegesprek reserveren

IEMT-therapie of coaching?

Strikt genomen is coaching ideaal om een bepaald doel te bereiken, terwijl therapie eerder problemen oplost. Je kunt zeggen dat coaching naar de toekomst kijkt en therapie naar het verleden. In mijn ervaring vullen coaching en IEMT-therapie elkaar erg goed aan, omdat je tijdens het coachen soms blokkades tegenkomt die je met IEMT-therapie kunt oplossen. Maar ook wanneer je met IEMT-therapie werkt, is het belangrijk om naar de toekomst te kijken, wat je met coaching kunt doen. Tijdens een verkennende intake ontdekken we samen hoe ik jou het beste van dienst kan zijn.
Bekijk de tarieven

Zorgeloos bij jou thuis

Laten we het je makkelijk maken! IEMT-sessies gaan (na de online intake) steeds door bij je thuis. Op die manier kun je zorgeloos positieve groei creëren in je eigen, veilige omgeving. Ik doe huisbezoeken in een straal van 50 kilometer rond Bree (België & Nederland). Woon je verder en wil je toch graag samen aan de slag gaan? Neem dan even contact met mij op en dan bekijken we samen hoe ik jou van dienst kan zijn. 

Bekijk de tarieven

Hoeveel IEMT-sessies?

EMT-therapie wordt altijd op jouw wensen en behoeften afgestemd. Meestal zijn er slechts enkele nodig om een blijvende verandering in je leven te zien. Samen bespreken we welk doel je wilt bereiken en hoe ik je daarin ga ondersteunen.


Als erkend lid van de Association of IEMT practitioners garandeer ik jou een professionele en snelle ondersteuning bij het aanpakken van jouw uitdagingen en vraagstukken.

Bekijk de tarieven

Klaar om aan de slag te gaan?

Plan je intakegesprek

Investering in jezelf

Intakegesprek

€55,-

1 intake gesprek (45 min.)

Online gesprek via Lifesize

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen


Losse sessie

€135,-

1 IEMT-therapiesessie (90 min.)

Bij jou thuis

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen


Intake gratis

Volledig traject

€595,-
€540,-

1 online intake (45 minuten)

4 IEMT-therapiesessies (90 min.)

Sessies bij jou thuis

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen