Schoolvoorstellingen op maat van het secundair onderwijs rond thema's als pesten respect cyberpesten groepsdynamiek

Masterclass - Online Premium

0nline masterclass op maat van jongeren in het secundair onderwijs

Schoolbrede projecten voor het secundair onderwijs rond pesten respect sociale vaardigheden social media en gamen

100% maatwerk: Een unieke online masterclass op maat van jouw jongeren!

Ben je op zoek naar een doeltreffende, klassikale activiteit die op maat van jouw jongeren wordt gemaakt? Een "Online premium" masterclass rond een thema naar keuze is de ideale manier om jongeren te inspireren en te motiveren om positieve keuzes te maken voor een gezond schoolklimaat en mentaal welzijn. 

 • Klassikale online masterclass op maat van jouw jongeren,
 • Inclusief geïntegreerd klasgesprek,
 • 100% maatwerk,
 • Helemaal corona-proof,
 • Geen limiet op het aantal klassen,
 • Inzetbaar in de les of tijdens een projectdag,
 • Via ons unieke online leerplatform,
 • Inclusief nazorg en vooronderzoek
ontdek Online premium
Schoolvoorstelling-rond-pesten-respect-social-media-cyberpesten-voor-het-secundair-onderwijs 2

De expertises van Inspire the Future

Dankzij ons gevarieerde team van sprekers en coaches kunnen we rond vrijwel elk thema een "Online premium" masterclass voorzien die perfect aansluit bij jullie wensen. We hebben jarenlange ervaring binnen onderwerpen als:

Pesten en cyberpesten
Respect en zelfrespect
Identiteit en zelfontplooiing
Social media en gezond gamen
Groepsdynamiek en assertiviteit
Mentaal welzijn en stress
Talenten, vaardigheden en studiekeuze

Studiemotivatie en -technieken
Geweldloze communicatie
Inclusiviteit
Mindfulness en mentaal uitloggen

Het traject van een "Online premium" masterclass op maat

Schoolvoorstelling rond pesten op maat van jouw jongeren

Een grondige voorbereiding!

Elke "Online premium" masterclass is 100% maatwerk. Daarom beginnen we steeds met een verkennende briefing waarin we samen met de directie (en/of de betrokken werkgroep) bespreken welke thema's we in de online masterclass zullen aansnijden. Wil je de jongeren inspireren rond gezond schermgebruik? Respect? Mentaal welzijn? Of misschien wel een combinatie van enkele thema's? Tijdens de briefing bepalen we in grote lijnen de inhoud van de maatwerk masterclass.

Daarna voorzien we een digitale leerlingenbevraging bij de jongeren die de masterclass zullen bijwonen. We polsen naar hun vragen en ervaringen rond de thema's die we zullen bespreken en ontdekken zo welke accenten we moeten leggen om van deze masterclass ook echt jullie masterclass te maken.

Met input van de briefing en de leerlingenbevraging gaan we aan de slag om een unieke, interactieve masterclass te voorzien die perfect aansluit bij jouw school en haar doelpubliek.

Inspire the future talks, workshops, trainingen en coaching voor een positief en motiverend schoolklimaat

Tijd om aan de slag te gaan!

De masterclass die we voor jou ontwikkelen, is ruim op voorhand beschikbaar in onze eigen online leeromgeving. Elke leerkracht die de masterclass zal begeleiden, krijgt via een persoonlijke login toegang tot de masterclass. In de online leeromgeving vinden de begeleidende leerkrachten ook alle nodige informatie, zoals een handige video-handleiding die verzekert dat alle leerkrachten met vertrouwen de masterclass kunnen verzorgen met hun groep.

De masterclass zelf bestaat uit een afwisseling van video's (3-5 minuten) en korte klasgesprekken. Verder integreren we ook enkele praktische momenten, zodat we actief kunnen werken aan attitudes, kennis en vaardigheden.

De volledige masterclass wordt speciaal voor jullie opgenomen in onze eigen opnamestudio. We werken niet met standaardvideo's of materiaal dat we hergebruiken. Elke masterclass is 100% uniek! 

inspire the future online masterclasses voor secundaire scholen

Nazorg, certificatie en debriefing

Na de talk krijgen de jongeren en leerkrachten die de masterclass hebben bijgewoond de professionele contactgegevens van de spreker, zodat zij via een online ticketing systeem contact kunnen opnemen indien zij vragen hebben of hun eigen ervaring of vraagstukken willen delen met de spreker. Al onze sprekers zijn gediplomeerde (jongeren)coaches die deze berichten professioneel zullen beantwoorden met tips en adviezen op maat. 

Ook ontvangen jullie een digitaal inspire the future label dat laat zien dat jouw school zich actief inzet voor een positief en motiverend schoolklimaat. Dit label kun je op de website plaatsen (of misschien zelfs afdrukken en inkaderen).

Enkele dagen na de masterclass plannen we samen een feedback meeting om het afgelopen project te bespreken en om ook de resultaten van de enquêtes te overlopen. We kijken ook naar de eventuele vervolgstappen die we kunnen zetten.

Wat ons uniek maakt: Attitude + kennis + vaardigheden.

De meeste films die je in de klas kunt tonen, focussen sterk op een probleemsituatie die wordt aangekaart en opgelost. Bij Inspire the Future gooien we het over een compleet andere boeg. Bij ons staan niet de probleemsituaties centraal, maar wel de universele, bewezen principes die gegarandeerd kunnen helpen bij het oplossen en voorkomen van deze situaties. We doen niet aan bangmakerij of een belerend wijsvingertje, we focussen op positieve keuzes die bijdragen tot een positief schoolklimaat en mentaal welzijn.

Elke "Online premium" masterclass werkt aan de attitudes, kennis én vaardigheden van de jongeren. Zo leren ze niet alleen bij over het thema, ze ontdekken ook waarom het zo belangrijk is om positieve keuzes te maken en krijgen praktische tips en tools om de nieuwe kennis in de praktijk om te zetten.

Dankzij deze unieke mix van attitude, kennis en vaardigheden krijgen jouw jongeren de kans om op een optimale manier te groeien naar positieve keuzes, gezonde gewoonten en een duidelijke richting in hun leven en schoolcarrière.

Maatwerk masterclass: online premium

 • Klassikale online masterclass op maat van jouw jongeren,
 • Inclusief geïntegreerd klasgesprek,
 • 100% maatwerk,
 • Helemaal corona-proof,
 • Geen limiet op het aantal klassen,
 • Inzetbaar in de les of tijdens een projectdag,
 • Via ons unieke online leerplatform,
 • Inclusief nazorg en vooronderzoek
arrow_drop_up arrow_drop_down