Schoolvoorstellingen op maat van het secundair onderwijs rond thema's als pesten respect cyberpesten groepsdynamiek

Live@School - schoolvoorstelling op maat

Voor jongeren in het secundair onderwijs

Schoolbrede projecten voor het secundair onderwijs rond pesten respect sociale vaardigheden social media en gamen

Een unieke talk op maat van jouw school

Sinds 2010 verzorgt Inspire the Future unieke schoolvoorstellingen op maat van jongeren in het secundair onderwijs. Onze voorstellingen rond respect, pesten, social media en gezond gamen werden door meer dan 160.000 jongeren in Vlaanderen, Brussel en Nederland gezien én goedgekeurd!


Omdat elke school een unieke doelgroep, wensen en noden heeft, hebben we in 2020 besloten om volledig in te zetten om maatwerk talks die telkens op maat van de school en haar jongeren worden ontwikkeld. Op die manier krijgt jouw school een talk die perfect aansluit bij haar uitdagingen en doelen. 

Schoolvoorstelling-rond-pesten-respect-social-media-cyberpesten-voor-het-secundair-onderwijs 2

De expertises van Inspire the Future

Dankzij ons gevarieerde team van sprekers en coaches kunnen we rond vrijwel elk thema een "Live@School" talk voorzien die perfect aansluit bij jullie wensen. We hebben jarenlange ervaring binnen onderwerpen als:

Pesten en cyberpesten
Respect en zelfrespect
Identiteit en zelfontplooiing
Social media en gezond gamen
Groepsdynamiek en assertiviteit
Mentaal welzijn en stress
Talenten, vaardigheden en studiekeuze

Studiemotivatie en -technieken
Geweldloze communicatie
Inclusiviteit
Mindfulness en mentaal uitloggen

Maatregelen omtrent Covid-19

Om de kwaliteit van onze talks te waarborgen, draagt de spreker tijdens de voorstelling geen mondmasker. Daarom vragen we om een goed geventileerde zaal en voldoende ruim speelvlak te voorzien dat voldoende afstand laat tussen de spreker en de jongeren.
Voor, tussen en na de voorstelling dragen onze sprekers steeds hun mondmasker.

Onze sprekers zijn volledig gevaccineerd en worden dagelijks via een zelftest getest alvorens zij naar een school vertrekken.
Het resultaat van deze zelftest, alsook het vaccinatiebewijs is steeds ter inzage beschikbaar. 

Het traject van een "Live@School" voorstelling op maat

Schoolvoorstelling rond pesten op maat van jouw jongeren

Een grondige voorbereiding!

Elk "Live@School" traject begint met een degelijke voorbereiding. In de eerste plaats voorzien we een meeting om jullie wensen, noden en doelstellingen te bespreken. Zoeken jullie een doeltreffende talk rond pesten en respect? Een inspirerende sessie rond social media? Of een combinatie? Tijdens deze meeting bespreken we tot in de puntjes wat jullie verwachten van de maatwerk talk.


Wanneer we een duidelijk beeld hebben van de thema's die we zullen behandelen in de talk, plannen we een digitale leerlingenbevraging bij de jongeren die de talk zullen bijwonen. We polsen naar hun ervaring met het thema en aan de hand van een korte enquête ontdekken we precies welke inhoud we moeten integreren in de talk, zodat deze voorstelling ook écht jullie voorstelling wordt.

Met input van de voorbespreking en het vooronderzoek gaan we aan de slag om een unieke, interactieve talk te voorzien die perfect beantwoordt aan de vragen.

Schoolvoorstellingen op maat van jongeren in het secundair onderwijs

De dag van de talk: Showtime!

Het is zo ver! Inspire the Future komt naar jullie school. Een talk van Inspire the Future is zéér soepel qua technische en logistieke wensen; Een stoel voor elke deelnemer, een geluidssysteem en een goedgezind leerkrachtenteam, meer hebben we niet nodig om van deze dag een topdag te maken voor de jongeren!

10 minuutjes voor we van start gaan, worden de begeleidende leerkrachten nog eens kort gebrieft en worden de laatste puntjes op de -i gezet.

De talk zelf duurt 50 tot 80 minuten, afhankelijk van de door jullie gekozen thema's. Tijdens de talk krijgen de jongeren praktische tips en tools aangereikt die ze meteen kunnen inzetten op school, thuis en daarbuiten. Geen vage praatjes en theorie, maar een interactieve sessie die hen concrete handvaten geeft.

Na de talk is er een klassikale workshop onder leiding van de begeleidende leerkracht. Via ons eigen online leerplatform kunnen de leerkrachten inloggen op hun eigen account waar ze al het materiaal voor de workshop kunnen terugvinden. Uiteraard wordt deze naverwerking op maat gemaakt en is deze ruim op voorhand beschikbaar. we voorzien een video-handleiding voor de leerkrachten, zodat iedereen er met het nodige zelfvertrouwen aan kan beginnen!

Inspire the future talks, workshops, trainingen en coaching voor een positief en motiverend schoolklimaat

Nazorg, certificatie en debriefing

Na de talk krijgen de jongeren en leerkrachten die de talk hebben bijgewoond de professionele contactgegevens van de spreker, zodat zij via een online ticketing systeem contact kunnen opnemen indien zij vragen hebben of hun eigen ervaring of vraagstukken willen delen met de spreker. Al onze sprekers zijn gediplomeerde (jongeren)coaches die deze berichten professioneel zullen beantwoorden met tips en adviezen op maat. 

Verder ontvangt jouw school ook het "Inspire the Future" keurmerk. Dit is een luxe plexiglazen bord op A4-formaat dat aantoont aan jongeren, ouders én de buitenwereld dat jouw school zich actief inzet voor een positief en motiverend schoolklimaat waarin iedereen zich thuisvoelt. Dit is ook de ideale manier om aan toekomstige leerlingen en hun ouders te laten zien dat ze bij jou op school écht terechtkomen in een klimaat dat hen ondersteunt en inspireert.

Enkele dagen na de talk plannen we samen een feedback meeting om het afgelopen project te bespreken en om ook de resultaten van de enquêtes te overlopen. We kijken ook naar de eventuele vervolgstappen die we kunnen zetten.

Wat ons uniek maakt: Attitude + kennis + vaardigheden.

De meeste schoolvoorstellingen focussen sterk op een probleemsituatie die wordt aangekaart en opgelost. Bij Inspire the Future gooien we het over een compleet andere boeg. Bij ons staan niet de probleemsituaties centraal, maar wel de universele, bewezen principes die gegarandeerd kunnen helpen bij het oplossen en voorkomen van deze situaties. We doen niet aan bangmakerij of een belerend wijsvingertje, we focussen op positieve keuzes die bijdragen tot een positief schoolklimaat en mentaal welzijn.

In de eerste plaats werken we tijdens de talk aan attitudes;
De juiste ingesteldheid om in de klas en in het dagelijks leven op een positieve manier bij te dragen aan een positieve maatschappij. Daarnaast werken we ook aan kennis: We geven de jongeren concrete handvaten en tips die ze meteen kunnen inzetten op school en daarbuiten. Tijdens de klassikale workshop o.l.v. de leerkracht wordt er verder gewerkt aan vaardigheden. Hoe kun je deze technieken en tips nu omvormen tot een dagelijkse, positieve gewoonte?


Dankzij deze unieke mix van attitude, kennis en vaardigheden krijgen jouw jongeren de kans om op een optimale manier te groeien naar positieve keuzes, gezonde gewoonten en een duidelijke richting in hun leven en schoolcarrière.

Maatwerk talk: Live@School

  • Maatwerk live voorstelling op school
  • Klassikale workshop op maat
  • Fysiek certificaat en keurmerk
  • Voorbespreking en briefing
  • Vooronderzoek bij de jongeren
  • Nazorg via online ticketing systeem
  • Feedback meeting en debriefing
  • Extra opvoering op dezelfde dag: € 595,00 / sessie
arrow_drop_up arrow_drop_down