interactieve talk rond zelfbeeld, identiteit, labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, mentale gezondheid en stress

Een interactieve talk rond "jezelf zijn", labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, stress en mentale gezondheid

Talks & coaching voor jongeren, ouders en onderwijsprofessionals
interactieve talk rond zelfbeeld, identiteit, labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, mentale gezondheid en stress

BSUR (Be As You Are) - De schoolvoorstelling rond zelfbeeld, jezelf zijn en mentale gezondheid

BSUR biedt een frisse kijk op zelfontdekking, sociale media en mentaal welzijn in de dynamische wereld van vandaag. Een interactieve talk waarbij jongeren worden aangemoedigd om hun eigen identiteit, talenten en verantwoordelijkheden te verkennen en te omarmen.

BSUR neemt de leerlingen mee op een boeiende reis door drie overkoepelende thema's: zelfacceptatie, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld en mentale gezondheid. Door middel van interactieve elementen, aansprekende verhalen en real-life voorbeelden uit de therapiepraktijk zullen jongeren worden uitgedaagd om kritisch na te denken over hun zelfbeeld, de impact van sociale media en hoe ze veerkrachtig kunnen zijn in het omgaan met stress en uitdagingen.

De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van jongeren en moedigt hen aan om hun unieke kwaliteiten te omarmen, zelfvertrouwen op te bouwen en een gezond zelfbeeld te ontwikkelen. De voorstelling biedt de deelnemers praktische handvatten om de lessen uit de talk te integreren in het dagelijks leven, zodat ze hun talenten en krachten positief kunnen inzetten.

Geef jouw leerlingen een onvergetelijke ervaring die hen helpt om te groeien, te leren en zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, veerkrachtige en gelukkige jongeren.

interactieve talk rond zelfbeeld, identiteit, labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, mentale gezondheid en stress

BSUR De thema's van deze interactieve talk

  • Hoe kun je worden wie je bent?
  • Wat is de invloed van (sociale) media op ons zelfbeeld?
  • Hoe kun je je eigen, unieke kwaliteiten/talenten ontdekken en omarmen?
  • Hoe kun je omgaan met perfectionisme en onrealistische ideaalbeelden?
  • Hoe kun je "uitzoomen" van datgene wat je minder leuk vindt aan jezelf?
  • Wat zijn gevaren van zelfdiagnoses (ADHD, Anxiety, OCD, ASS,...) op social media?
  • Hoe kun je omgaan met (negatieve én positieve) labels en vooroordelen?
  • Hoe kun je meer geluk en voldoening uit je schoolcarrière halen? 
  • Hoe maak je een positieve studiekeuze?
  • Hoe kun je leven vanuit je kracht in plaats van je werkpunten?
  • Wat is stress en hoe kun je ermee omgaan? 
  • Hoe kun je gezond ontspannen?
  • ...

"Wow, dit was de eye opener die ik nodig had!"

interactieve talk rond zelfbeeld, identiteit, labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, mentale gezondheid en stress

"Je moet gewoon jezelf zijn..."

Iedereen heeft dit goed bedoelde advies al eens gekregen én gegeven. Maar hoe kan je echt jezelf zijn als je je onzeker voelt of denkt dat je niet goed genoeg bent? 

(Sociale) media, advertenties, opmerkingen van anderen... ze kunnen allemaal je zelfbeeld ondermijnen. In deze interactieve voorstelling krijgen jongeren handige en praktische tips om bestand te zijn tegen deze externe druk. Ze krijgen concrete tools aangereikt om niet ondergesneeuwd te raken door stress, onrealistische ideaalbeelden, perfectionisme, vooroordelen,...

Ook ontdekken jongeren hoe ze kunnen omgaan met labels die ze misschien ooit zelf hebben opgeplakt of die anderen op hen hebben gekleefd.

Ze leren hoe ze hun sterke punten kunnen benutten, hun unieke kwaliteiten kunnen omarmen, een positieve studiekeuze kunnen maken én, uiteindelijk, hoe ze kunnen worden wie ze werkelijk zijn.

Géén zweverige praatjes, doemdenkend vingerwijzen of saaie theorie, maar een interactieve talk boordevol praktische en concrete tips die écht het verschil maken!

inspire-the-future-coaching-therapie-en-talks-voor-jongeren-ouders-en-onderwijsprofessionals-fav

"Hey Roel, Ik wilde je even laten weten dat ik vandaag bij jouw voorstelling BSUR aanwezig was en erg onder de indruk ben. De voorstelling behandelde enkele belangrijke thema's waar jongeren dagelijks mee te maken krijgen, zoals zelfbeeld, vooroordelen en stress. Als leerkracht vind ik het soms lastig om hier passend antwoord op te geven en daarom was het zo waardevol om jouw concrete en respectvolle aanpak te zien. Je ging op een positieve manier in op de vraagstukken waar jongeren mee te maken hebben en bood concrete tips en handvatten om hiermee om te gaan. Ik vond het ook erg goed dat er interactieve elementen in de voorstelling zaten, waardoor jongeren actief betrokken werden en er veel ruimte was voor vragen en interactie. Je wist echt de veilige en comfortabele sfeer te bewaken. Al met al heb je met BSUR een waardevolle en inspirerende voorstelling neergezet die ik zeker kan aanbevelen aan andere scholen. Dankjewel voor de inzichten en handvatten die je hebt geboden. Ook het souvenir op het einde met de 3 vragen was een leuke meerwaarde voor de jongeren."

T.Delesie

Interesse in deze talk? Laat van je horen via +32 (0)456 345 059 of Roel@inspirethefuture.be

interactieve talk rond zelfbeeld, identiteit, labels, de invloed van sociale media op ons zelfbeeld, mentale gezondheid en stress

Rechtstreeks vanuit de coaching- en therapiepraktijk

Als jongerencoach en therapeut krijg ik vaak te maken met de vraagstukken die jongeren hebben over identiteit, zelfbeeld, labels, sociale media,...

Dankzij deze waardevolle ervaring kan ik jouw jongeren dan ook een interactieve talk aanbieden die écht aansluit bij hun leefwereld en uitdagingen. 

Vergeet saaie theorietjes, wazige praatjes en langdradige Powerpoints
. Deze interactieve talk zit boordevol praktische tips, waargebeurde verhalen en ervaringen uit de praktijk.

Daarnaast is de talk ook continu in beweging en wordt deze regelmatig geüpdatet met nieuwe relevante inzichten en voorbeelden, zodat deze steeds blijft resoneren.

Schoolvoorstelling hoeveel jongeren kunnen de schoolvoorstelling bijwonen

Hoeveel deelnemers?

Maximum 225 jongeren per voorstelling
Hoe lang duurt de schoolvoorstelling voor jongeren

Hoe lang duurt het?

De voorstelling duurt +/- 75 minuten
Voor welke leeftijden is de schoolvoorstelling geschikt

Voor welke leeftijd?

2e en 3e graad secundair. Maximum 2 opeenvolgende jaren per voorstelling
Voor welke richtingen is deze schoolvoorstelling geschikt

Voor welke richtingen?

Geschikt voor alle jongeren die nood hebben aan deze boodschap, los van studierichting.

Zoek je een interactieve voorstelling voor jongeren in het 1e of 2e middelbaar?

inspire-the-future-coaching-therapie-en-talks-voor-jongeren-ouders-en-onderwijsprofessionals-fav

De investering

Interesse in een deze talk? Geweldig! Omdat elke school uniek is, werk ik altijd met een projectvoorstel op maat. Zo zorg ik ervoor dat mijn aanbod perfect aansluit op jouw situatie.