Technical & hospitality rider

interactieve schoolvoorstellingen voor jongeren in het secundair onderwijs in Vlaanderen, Brussel en Nederland

Binnenkort is het zo ver!

Deze technische fiche helpt ons om samen een geslaagde talk neer te zetten. Bij vragen of bijzonderheden, neem gerust contact op via 0456 345 059 of Roel@inspirethefuture.be

1. Veiligheid

De talk vertrekt vanuit een persoonlijke en kwetsbare getuigenis en vraagt een veilige, respectvolle sfeer in de zaal. Om ze correct te laten verlopen, is het essentieel dat de juiste sfeer in de zaal wordt gegarandeerd.


De school is verantwoordelijk voor het creëren van veilige omstandigheden, zodat de voorstelling kan doorgaan zoals bedoeld. Dat betekent concreet:

  • Een veilige context (voor de jongeren, leerkrachten én spreker) waarin jongeren kunnen luisteren. Storend gedrag, constante onrust of een vijandige sfeer maken het onmogelijk om de voorstelling te brengen zoals bedoeld.

  • Actieve aanwezigheid van leerkrachten tussen de leerlingen. Leerkrachten nemen plaats bij hun klas en houden toezicht gedurende de volledige voorstelling. Dit houdt in dat ze zichtbaar aanwezig zijn in de zaal, aanspreekbaar blijven en de groep mee begeleiden waar nodig.

  • Een gedeelde verantwoordelijkheid. De spreker kan en mag geen ordehandhaving op zich nemen.

  • De talk bevat interactie, humor en een losse sfeer, maar heeft ook kwetsbare momenten die respect en focus vragen. Storend gedrag, constante onrust of disrespect maken het onmogelijk om het publiek te bereiken.

  • De school kent haar leerlingen het best. We vragen om vooraf bewust na te denken over het juiste moment voor deze talk, en om in te schatten of bepaalde klassen baat hebben bij extra voorbereiding of ondersteuning.


Wij rekenen op de school om de juiste context te voorzien waarin deze voorstelling maximaal tot zijn recht kan komen.

roel-beckers-interactieve-schoolvoorstelling-rond-pesten-cyberpesten-en-respect-voor-het-secundair-onderwijs20

2. Briefing van de leerkrachten

De leerkrachten spelen een cruciale rol voor het succesvolle verloop van de talk. Daarom vraag ik je om onderstaande briefing door te sturen naar alle leerkrachten die de voorstelling zullen bijwonen. 

"Beste leerkracht,

Binnenkort kom ik bij jullie langs met een interactieve talk. Om samen te zorgen voor een fijne en waardevolle ervaring, stuur ik je vooraf graag even wat praktische info mee. 😊

Mijn talk vertrekt vanuit persoonlijke verhalen, aangevuld met humor en interactie, maar bevat ook kwetsbare momenten. Een veilige en respectvolle sfeer is daarom essentieel. Jij als leerkracht kan hierin een enorm verschil maken, en daar wil ik graag even je hulp voor vragen.


Hoe kan je concreet helpen tijdens de voorstelling?


  • Ga gezellig bij je klas zitten, zodat ze voelen dat je betrokken bent. Het helpt enorm voor de sfeer, zorgt voor meer impact én maakt subtiel ingrijpen makkelijker, mocht dat nodig zijn.

  • Doe gerust actief mee. De voorstelling is gericht op jongeren én leerkrachten. Antwoord, lach, reageer gerust mee als daar ruimte voor is. Dat zorgt ervoor dat leerlingen zich vrij voelen om mee te doen en maakt de voorstelling leuker en authentieker voor iedereen.

  • Gun jezelf ook écht even dit momentje. Laat je verbeterwerk en laptop even in je tas zitten. Zo kun je samen met je klas optimaal genieten van de talk.


Nog een paar handige tips:

- Begeleid je een klas waarvan je weet dat ze extra aandacht nodig hebben qua respect of rust, plaats je klas dan liefst iets meer achteraan in de zaal. Zo kun je makkelijker en subtieler bijsturen als het nodig is.

- Laat leerlingen vooraf even naar het toilet gaan en herinner ze eraan hun telefoons uit te zetten.

-Een drankje meenemen (water of iets anders toegestaan binnen de school) is prima, want de talk duurt ongeveer 75 minuten.

- Merk je dat sommige leerlingen beter niet naast elkaar kunnen zitten, hou daar dan vooraf even rekening mee.

Tot slot nog even dit: emoties zijn oké. Het mag gerust even grappig, spannend of ontroerend zijn. Zolang we samen zorgen voor respect en een fijne sfeer, wordt dit gegarandeerd een memorabele voorstelling.

Ik kijk er alvast heel erg naar uit om samen met jou en je klas dit mooie moment te delen. Alvast bedankt voor je medewerking en graag tot snel!


Met de meest oprechte glimlach,

Roel Beckers"

interactieve schoolvoorstellingen voor jongeren in het secundair onderwijs in Vlaanderen, Brussel en Nederland

3. Een ruime parkeerplek

Graag een parkeerplek zo dicht mogelijk bij de zaal. Laat me weten waar ik kan parkeren en of er eventuele werken zijn die de toegang tot de school/zaal beïnvloeden.

interactieve schoolvoorstellingen voor jongeren in het secundair onderwijs in Vlaanderen, Brussel en Nederland

4. Aanspreekpunt en ontvangst

Ik arriveer ten laatste 1 uur voor de talk (of om 7:30 indien de talk het eerste lesuur begint). Zorg dat er iemand aanwezig is om me naar de zaal te begeleiden en om kort te helpen met eventuele technische vragen over geluid, licht, enzovoort. Zo kunnen we vlot starten zonder verrassingen.

schoolvoorstelling rond respect pesten en social media voor jongeren in het secundair onderwijs

5. Geluid

De school voorziet een passend geluidssysteem, afgestemd op de grootte van de groep en de ruimte. Ik gebruik graag een handheld microfoon, bij voorkeur op statief. Een draadloze microfoon is fijn, maar een bekabelde werkt ook. Het systeem dient bij aankomst gebruiksklaar te zijn en gesoundcheckt om onverwachte problemen te vermijden.

inspire the future talks voor jongeren in het secundair onderwijs

6. Projectie

Voor de talk BSUR gebruik ik projectie via mijn Acer Chromebook. Dit kan via een projector, smartboard, of tv-scherm, zolang het beeld onder normale belichting goed zichtbaar is.

inspire the future talks voor jongeren in het secundair onderwijs

7. Belichting

Zorg dat zowel het speelvlak als de zaal voldoende verlicht zijn. Speciale theaterbelichting is niet nodig, maar kan gebruikt worden als deze beschikbaar is. Volledige verduistering is niet nodig.

Geen geluidsinstallatie aanwezig? Laat dit ruim op voorhand weten, zodat we samen tijdig een oplossing kunnen zoeken.

interactieve schoolvoorstellingen voor jongeren in het secundair onderwijs in Vlaanderen, Brussel en Nederland

8. De zaal

Voor elke toeschouwer graag een stoel in theateropstelling (geen tafels, niemand op de grond). Leerkrachten zitten bij de leerlingen in de zaal. Bij grote groepen (vanaf ±150 personen) wordt een laag verhoogd speelvlak met een veilige trap aanbevolen. Zorg dat de zaal volledig klaarstaat bij mijn aankomst.

De zaal dient vrij te zijn op volgende momenten:

-> 1 uur vóór aanvang van de talk voor opbouw, soundcheck,... Dus géén studie of andere activiteiten

-> Tijdens de talk (ook geen doorloop tijdens de talk (leswissels, pauze).

-> 30 minuten na het einde van de talk (om een ordelijke opruim van het speelvlak te garanderen)

-> Geen les, studie of andere activiteiten in de zaal gedurende deze periode.

schoolvoorstelling voor jongeren in het secundair onderwijs rond respect pesten social media sexting zelfbeeld zelfvertrouwen identiteit mentaal welzijn

9. De timing

De talk duurt 75 minuten. Voorzie 2 opeenvolgende lesuren, zodat er voldoende tijd is voor het binnenkomen, buitengaan en eventueel wat extra pauze achteraf. 2 of meer talks geboekt? Plaats deze dan zo dicht mogelijk bij elkaar (zelfde dagdeel) -> geen lesu(u)r(en) tussen twee voorstellingen.

schoolvoorstelling voor jongeren in het secundair onderwijs rond respect pesten social media sexting zelfbeeld zelfvertrouwen identiteit mentaal welzijn

10. Catering

Voorzie per voorstelling 1 liter water (of 2 x 0,5l) bij aankomst. Kleine versnapering gewenst, indien mogelijk. Ik voorzie eigen lunch, tenzij anders afgesproken.

roel-beckers-interactieve-schoolvoorstelling-rond-pesten-cyberpesten-en-respect-voor-het-secundair-onderwijs48

11. Beeldmateriaal

Leuk beeldmateriaal van de voorstelling is altijd welkom! Wanneer de school minimaal 10 goede foto’s in hoge kwaliteit aanlevert binnen 5 werkdagen na de voorstelling, ontvangt de school een korting van € 50,00 op de volgende samenwerking.

schoolvoorstelling voor jongeren in het secundair onderwijs rond respect pesten social media sexting zelfbeeld zelfvertrouwen identiteit mentaal welzijn

12. Naverwerking

Er is materiaal voor een naverwerking beschikbaar bij de talk. De link naar dit materiaal is doorgestuurd naar de contactpersoon bij jullie op school.

Link kwijt? Geen probleem! Stuur me even een berichtje op roel@inspirethefuture.be.

interactieve schoolvoorstellingen voor jongeren in het secundair onderwijs in Vlaanderen, Brussel en Nederland

13. Een berichtje om na de voorstelling naar de jongeren te sturen.

Jongeren hebben vaak vragen na de voorstelling. Het is belangrijk dat ze hun zorgen kunnen uiten en dat hulpkanalen (zorgleerkracht, leerlingenbegeleiding,...) beschikbaar zijn. Na de voorstelling ben ik zelf ook bereikbaar voor vragen en feedback van zowel jongeren als leerkrachten. Graag onderstaand bericht na de voorstelling naar de jongeren sturen:

“Hey!

Ik was pas bij jou op school te gast met een interactieve talk. Via deze weg wil ik je nogmaals van harte bedanken voor de toffe voorstelling! Heb je nog vragen? Wil je iets kwijt? Dan mag je me altijd een berichtje sturen via vraagje@inspirethefuture.be

Met de meest oprechte glimlach,

Roel”